Vad roligt att du går i tankarna att utbilda dig på Ridskolan Strömsholm – den ledande utvecklingskraften inom svensk ridsport. Där modern forskning och utveckling möter anrika byggnader och historia tillbaka till tidigare än 1500-talet.

Alla gamla byggnader som besitter så mycket historia, där så många otroligt duktiga hästmänniskor har förmedlat kunskap till både hästar och ryttare i flera hundra år. Alla hästar, totalt nästan 220 stycken, som är överallt, i stallar och hagar! Strömsholm är den moderna ridsportanläggningen med det mesta du behöver.

Totalt 7 ridhus, flertalet utomhus banor, en fälttävlansbana och stallar som rymmer 260 hästar. Vi ger dig utmärkta möjligheter att utvecklas som ryttare genom vår välutbildade personal. Bland dessa finns ryttare med internationell karriär såväl som med olympisk erfarenhet. Ridskolan Strömsholm utbildar ridinstruktörer, ledare, hippologer, hästskötare, unghästutbildare och hästmänniskor för framtiden.

Vi är mycket stolta över våra fantastiska skolhästar som alla är välutbildade och har en tydlig plan för vidareutveckling. Ridskolan Strömsholms andra fokusområde vid sidan om utbildning är sport. Vi erbjuder högklassiga tävlingar, clinics, seminarium med mera där ridsporten som idrott är tydlig. Vi hoppas att du kommer trivas som student på Strömsholm, och du hittar mer information om våra utbildningar och evenemang runt om på vår hemsida.