Ridlärarutbildning SRL II

KopiaDaniel Svensson4 151006 RT_WEBB

Hästsportens folkhögskola genomför i samverkan med SvRF yrkesutbildningar i huvudsak på Strömsholm. Dessa utbildningar ger deltagarna en formell yrkesbehörighet efter genomförd utbildning och godkänt yrkesprov. Nytt från hösten 2016 är att teoridelen kan tillgodoräknas även till c-tränarutbildningen. 

Yrkesutbildning – godkänd av Svenska Ridsportförbundet.
Hästsportens Folkhögskola genomför kursen, på uppdrag av Svenska Ridsportförbundet i samverkan med Ridskolan Strömsholm. Utbildningen är jämförbar internationellt och underlättar för Dig som vill arbeta med ridsport utanför landet. Vid genomgången utbildning med godkänd kurs och godkänt yrkesprov (ingår i utbildningen) erhålls av Svenska Ridsportförbundet titeln SRL II (Svensk Ridlärare II)

Nytt upplägg av SRL II hösten 2016
Nytt från och med 2016 är att man vid godkänd kurs har möjlighet att tillgodoräkna teoridelen även till C-tränarutbildningen. Det innebär att den som avser utbilda sig till C-tränare kan validera teorin från SRL II och endast behöver den praktiska delen på C-tränarutbildningen.


 

Ann-Margret och Åsa Mål – en förebild
Det övergripande målet är att elev som genomgått SRL II skall ha kompetens att med iakttagande av ett gott horsemanship, under arbetsledning men på ett självständigt sätt, sköta ridskolehästar, anläggning och utrustning, utbilda ridskolehästarna samt utbilda ridskolans elever i hästkunskap och ridning enligt kompetensbeskrivning. Eleven ska också tillägnat sig att ridläraren skall i sin ridning, hästhantering och undervisning vara en förebild för god ridning och hästhantering.


 

DSC_1158Antagning och ansökan
Klicka här för att ansöka.


Kontakt
Kursinnehåll: utbildningsamordnare, Linda Kjellberg, 0220-451 15, E-post.
Kursadministration: administratör, Susanne Ring, 0220-451 02E-post.

Rektor Hästsportens Folkshögskola, Eva Lundkvist, 0220-456 48, E-post


Relaterade artiklar:

Gör som Pernilla, Johanna och deras kurskamrater – utbilda dig till ridlärare på Strömsholm!
Amelie Larsson, var en av kursdeltagarna HT-2014.
Lina tar ett steg till på utbildningstrappan närmare sitt mål.
”20 veckor på Strömsholm går fort.”
Vill du bli ridlärare, artikel SvRF