Boende

Thottska Villan

I hjärtat av Strömsholm hittar du Thottska Villan som drivs av Ridskolan Strömsholm. Thottska Villan är idag en exklusiv övernattningsmöjlighet för såväl ryttare som affärsmänniskor och privata gäster.

Thottska Villan har sedan uppförandet år 1770 varit bostad för de chefer som genom tiderna ansvarat för kungliga stuteriet, senare hingstdepån och även statliga ridskolan. Chefsvillan, som den också har kallats, fick sitt definitiva namn efter den siste chefen för hingstdepån, ryttmästare Clas Thott, som bodde här fram till 1953.

Idag är Thottska Villan ett representativ Guest House med möjlighet till konferens och möten, men också för hemtrevligt boende i vacker miljö. Villan är stilfullt renoverad för att spegla epokerna under de 300 åren. Här kan du njuta av anrik atmosfär och natursköna omgivningar. IMGM0092

I Thottska Villan har vi strävat efter att bevara de tidstypiska detaljerna från tiden då villan utgjorde chefsbostad.
Varje rum har fått sin unika prägel och känslan av hemtrevnad finns i både rum och salar. Stora, sköna sängar, vackra kakelugnar och renoverade fräscha badrum i alla rum gör din upplevelse till något alldeles speciellt. Vi vill att du skall känna dig som hemma här på Thottska Villan!. Thottska villan kan ta emot 21 nattgäster i de 14 pietetsfullt renoverade rummen.

GIFTER NI ER?

Thottska Villan har även en härlig bröllopssvit med både balkong och kakelugn. Vacker utsikt över allén mot Strömsholms slott gör bröllopssviten på Thottska Villan till ett självklart boende för er som gifter er i Strömsholm. admin-ajax (1)

SKALL DITT DJUR TILL DJURSJUKHUSET?

I det lilla charmiga torpet finns kök, kammare, wc samt dusch. Två bäddar i kammaren och möjlighet till extrasäng finns. Torpet ligger vackert i slänten nedanför Thottska Villan med gångavstånd till såväl Slottsparken som djursjukhuset och stallområde. Det charmiga boendet minner om gamla tider. Här är husdjur tillåtna att ta med, perfekt om ni ska besöka Evidensia Djursjukhus på Strömsholm.

VARMT VÄLKOMMEN MED DIN BOKNING

Ovan boende bokar du via RS reception: 0220-451 07, eller bokning@stromsholm.com

IMGM0185